Kringloopwinkel

Kom rustig eens snuffelen in onze gezellige kringloopwinkel. Het is een klein avontuur. Niet zelden ligt daar dat boek waarnaar u al zo lang zoekt. U vindt er de vervanging van uw gebroken koffiepot, passende kleding of u slaagt voor een leuk cadeautje.
U wordt getroffen door nostalgische herinneringen bij al het moois dat daar voor kleine prijsjes wordt aangeboden.
Omdat onze vrijwilligers gratis werk leveren blijven de prijzen er laag. Dat is ook fijn voor onze doelgroep. Ondanks de mooie prijsjes blijft er genoeg geld over om met de opbrengst van de winkel anderen te helpen. Er zijn binnen Boxtel genoeg gezinnen en alleenstaanden die het zwaar hebben.
Na de verhuizing van de kringloopwinkel in februari 2020 naar de Stationsstraat 18 is winkel een maand open geweest tot die ivm Corona moest sluiten. De toeloop en waardering van onze klanten waren overweldigend. Dat was niet alleen een enorme opsteker voor onze vrijwilligers die zich soms dag en nacht hebben ingezet om die nieuwe winkel vorm te geven en in te richten. Het leidde ook tot mooie verkoopcijfers.
De verhuizing van de kringloopwinkel in mei 2020 naar de Stationsstraat 18-20 is nuttig en nodig. Aan de Van Leeuwenstraat groeit de winkel uit haar jasje, de ruimte ernaast kan niet meer worden gehuurd, de werkplaats is al op een apart adres. Alles samen in de grote winkel waar Vincentius naar toe gaat, is goed voor klanten en vrijwilligers.

Maar goed ook, omdat in de maanden erna onze goede werken zijn stilgevallen. We moeten later kijken wat het betekend heeft voor de problemen die velen voor de Coronatijd al ondervonden en daarna zeker niet minder zijn geworden.

Aanbod en service

Heeft u gebruikte spullen, waarvan u het zonde vindt om ze weg te gooien? Bied ze aan in ons kringloopcentrum tijdens openingstijden! Ze moeten wel schoon, heel, werkend en verkoopbaar zijn. Zo biedt u ze een goed tweede leven en ondersteunt u ons bij ons werk, want van de opbrengst helpen wij de minderbedeelden in onze gemeente en enkele projecten.

U kunt dat aan de medewerkers aanbieden en zij maken dan een selectie van nog bruikbare spullen. Elektrische apparaten worden gecontroleerd en zonodig gerepareerd door deskundige handen.

Ophalen en brengen

Na heropening van de winkel kan onze ophaaldienst u weer behulpzaam als u grote spullen heeft, die voor Vincentius bruikbaar zijn. Wilt u dat die worden opgehaald, maak dan gebruik van het formulier onder het kopje Contact. Na 15 mei kunt u ook weer bellen naar 06 – 106 108 06.
Een medewerker maakt dan een afspraak met u en komt ter plekke selecteren wat geschikt is voor Vincentius en later wordt opgehaald.
Heeft u spullen gekocht die u niet mee kunt nemen? Tegen een kleine vergoeding worden de goederen op afspraak thuisgebracht. Vraag bij de kassa om meer informatie.