Activiteiten

Vincentius kan alleen hulp verlenen als de inkomsten uit de kringloopwinkel dit toelaten. Daarnaast vormen donaties en soms een legaath of erfenis een inkomstenbron.
Omdat Vincentius werkt met 100 vrijwilligers en dus geen arbeidskosten heeft, kan maximaal worden gedeeld en gesteund.
Vier thema’s in het ondersteuningsprogramma van Vincentius in Boxtel:
– jaarlijks cadeaucheques aan vergelijkbare Goede Doelen zoals de Voedselbank
– kerstpakketten voor 450 Boxtelse gezinnen die dat goed kunnen gebruiken
– een sinterklaasfeest voor hun kinderen, een blije middag en een cadeau
– individuele hulpverlening op aanvraag.
Cadeaucheques
Voorjaar 2019 deelde Vincentius wederom € 15.000 uit in de vorm van cheques. Het geld werd verdeeld over 8 goede doelen die alle een relatie hebben met Boxtel: Voedselbank, Voedseltuin, Wensambulance, Stichting Leergeld, Wandeltuin Liduina, Opvanghuis PierPaolo Flesia, Vinckenrode en het Braziliëproject van een Boxtelaar. De uitgekeerde bedragen varieerden tussen € 3.500 en € 500.
Sinterklaasfeest
Aan de Kerstman gaat Sinterklaas vooraf. Beiden zijn ons goedgezind, maar Sinterklaas is er toch vooral voor de kinderen. En zo komt Sinterklaas elk jaar naar Boxtel om de kinderen bij Vincentius een mooie middag te bezorgen. Dat is een hoogtepuntje waar kinderen naar uitkijken, gelukkiger van worden en een cadeau van Sinterklaas krijgen. Ze horen er helemaal bij.
Individuele hulpverlening
De individuele hulpverlening is toevertrouwd aan een groep sociaal betrokken en ervaren vrijwilligers die met mensen in gesprek gaan over hun problemen. Wie hulp zoekt bij Vincentius kan het aanvraagformulier op www.vincentiusboxtel.nl invullen. Op basis daarvan inventariseren de hulpverleners of de aanvrager op Vincentius kan terugvallen.
Hulp kan bestaan uit financiële ondersteuning of hulp in natura, bijvoorbeeld bij het inrichten van een huis of kamer. Soms ook worden mensen verwezen naar andere instanties, waar zij kunnen worden geholpen.Kerstpakketten
Ook de kerstpakketten van Vincentius zijn langzaamaan een begrip in Boxtel. Groot feest als die worden uitgereikt! Ook de vrijwilligers maken er een feestje als de 450 dozen worden ingepakt – alle hens aan dek. Het selecteren van de rechthebbenden vraagt ook tijd en aandacht. De hulpverleners van Vincentius kennen de doelgroep en soms is er contact met de Voedselbank.

Voor meer informatie, klik hier